Cursus Palliatieve Zorg

 • Datum 21 januari 2020 t/m 15 april 2021
 • Type evenement training
 • Tijd evenement 12.45 - 17.00 uur
 • Accreditatie 24 punten Kwaliteitsregister V&V
 • Kosten € 599,- p.p. (vrijgesteld van BTW) inclusief de Signalering Box
 • Locatie Elsloo (Limburg)
 • Organisator Color Mix Care, coaching & training

De cursus Palliatieve Zorg start op 21 januari, wordt vervolgd op: 4 februari, 4 maart, 18 maart, 1 april en 15 april.

De cursus bestaat uit 6 modules van ieder 4 uur:

 1. Jij & Palliatieve zorg: wie ben ik met mijn kwaliteiten, valkuilen, uitdagingen en allergieën? Wat drijft mij? Hoe herken ik dat m.b.v. het enneagram? Wat betekent dat voor mijn zorg aan mijn palliatieve cliënt? Hoe ga ik om met ethische dilemma’s?
 2. Symptomen in de palliatief-terminale fase: het herkennen van de refractaire symptomen pijn, dyspnoe en delier. Hoe gebruik ik de ÌKNL Signalering Box?
 3. Besluitvorming rond het levenseinde: o.a. palliatieve sedatie en euthanasie. Welke rol speel ik hierin als zorgverlener?
 4. Communicatie in de palliatieve zorg: hoe (h)erken ik de (zielen)pijn van mijn cliënt? Hoe sluit ik aan bij de persoonlijkheid en sterfstijl van mijn cliënt?
 5. Spirituele zorg: hoe maak ik ruimte bij mezelf en bij mijn cliënt? Hoe ben ik aanwezig? Hoe pas ik (zelf)compassie toe? Hoe begeleid ik mijn client in het geven van zin aan zijn leven en sterven en omgaan met levensvragen? Geoefend wordt met mindfulness.
 6. Dementie en palliatieve zorg: hoe en wanneer vindt advance care plaats? Waarin is palliatieve zorg anders bij de cliënt met dementie?

Ter voorbereiding op de zes fysieke bijeenkomsten is er voorbereidend huiswerk, dit vraagt ongeveer 2 uur per module.

De cursusdagen zijn 21 januari, 4 februari, 4 maart, 18 maart, 1 april en 15 april.

Meer informatie over de cursus en de mogelijkheid tot aanmelden is hier te vinden. 

Wij vinden kennis belangrijk Draag bij aan de verbetering van dit platform en deel hier jouw kennis, tips en tools! Of geef je op voor de PZNL-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws op het gebied van palliatieve zorg.