Contactpersoon Redactie Palliaweb PZNL (Palliatieve Zorg Nederland)
Laatst gewijzigd: 20 oktober 2020

Open Huis: Hospice Kajan, Hospice de Ster, C'est La Vie-Huis en Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg

  • Datum 17 oktober 2020 t/m 29 oktober 2020
  • Zorgvrager naasten, patiënten
  • Locatie Diverse locaties in de regio Gooi- en Vechtstreek
  • Organisator Netwerk Palliatieve Zorg Gooi- en Vechtstreek

In de Week van de Palliatieve Zorg (17 t/m 29 oktober) kun je je oriënteren op de mogelijkheden van palliatieve zorg in Gooi en Vechtstreek. De hospices houden open huis, er is een theatervoorstelling en een boeklezing.

Het programma voldoet aan de corona eisen zodat de activiteiten veilig te bezoeken zijn. Uiteraard kan het zijn dat de situatie wijzigt en dat het programma aangepast of geannuleerd moet worden. Houd daarom de website van het Netwerk Palliatieve Zorg Gooi- en Vechtstreek goed in de gaten.

Programma

Zondag 18 oktober: Open huis online Hospice Kajan Hilversum

Hospice Kajan biedt 'high care' verzorging met een eigen team van verpleegkundigen, specialisten, artsen en vrijwilligers. Volg vanuit je luie stoel een digitale, interactieve rondleiding door het huis. Directeur Meike van der Burgh-Smit geeft informatie en beantwoordt vragen over verblijf in het hospice. Daarna kun je aansluiten voor een gesprek over de laatste levenswensen met verpleegkundige Mascha. Tot slot vertelt vrijwilligers coördinator Christien over vrijwilligerswerk in het hospice.

Locatie: Online, inloggen vanaf huis
Tijdstip: wordt nog bekend gemaakt
Meer informatie: https://www.hospicekajan.nl/

Donderdag 22 oktober: rondleiding Hospice de Ster en theater voorstelling

Hospice de Ster combineert professionele (verpleeghuis) zorg met alle tijd en aandacht voor de laatste levensfase. De avond start met een film-rondleiding door Hospice de Ster. Daarna kijk je naar twee monologen van Theater Aan de Lijn. ‘Een mooie dag om weg te vliegen’,  is een herkenbaar, en soms grappig verhaal over een zieke en stervende moeder, haar dochters en haar man, die er voor haar willen zijn.

'Ik ben er nog' is een interview met een vrouw die haar leven voltood vindt voor haarzelf en vooral voor haar man. Ze is ervan overtuigd dat ze niet meer verder wil, tot ogenschijnlijk kleine dingen haar gevoel en inzicht omkeren.

Tijdens de avond er volop gelegenheid om vragen te stellen of in gesprek te gaan met aanwezige deskundigen.

Locatie: De Beukenhof, Nieuw Loosdrechtsedijk 24, Loosdrecht
Tijdstip: 19.00-21.00
Meer informatie: https://inovum.nl/zorg-met-verblijf/beukenhof/palliatieve-zorg/

Meer over de IDPZ

Bekijk ook onze IDPZ themapagina "Kwaliteit van leven: wat vindt de patiënt belangrijk?"

Wij vinden kennis belangrijk Draag bij aan de verbetering van dit platform en deel hier jouw kennis, tips en tools! Of geef je op voor de PZNL-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws op het gebied van palliatieve zorg.