Symposium HOOP: Hulp bij Onderwijs Over Palliatieve zorg

  • Datum 8 oktober 2020
  • Type evenement symposium
  • Tijd evenement 10.00 - 16.30 uur
  • Kosten deelname is kosteloos
  • Locatie Vergadercentrum Domstad, Utrecht
  • Organisator Pasemeco

De dokters van morgen leren vandaag hoe zij straks patiënten kunnen helpen die niet meer genezen. Maar hoe ziet onderwijs over palliatieve zorg er eigenlijk uit? Hoe integreer je het in het bestaande medisch onderwijs? En wat kunnen wij als zorg- en onderwijsprofessionals van elkaar leren?

Bij het symposium ‘Hoop: Hulp bij Onderwijs Over Palliatieve zorg’ op woensdag 20 mei leren artsen en docenten in medisch onderwijs van en met elkaar. Na onder meer een keynote speech van dr. Marike de Meij, huisarts team palliatieve zorg OLVG, duiken we de onderwijspraktijk in met interactieve sessies en workshops over leerlijnen, onderwijsmateriaal en het implementeren van nieuwe onderwerpen in bestaande curricula.

Het symposium is bedoeld voor artsen, docenten en anderen die betrokken zijn bij medisch onderwijs. Op deze dag ervaar je welke stappen de Nederlandse faculteiten maken op het vlak van onderwijs in palliatieve zorg. Je doet nieuwe ideeën op - van concrete casuïstiek tot opbouw van onderwijs -, wisselt best practices uit, en ontmoet vakgenoten die je verder kunnen helpen.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via www.pasemeco.nl/symposium. Hier vind je ook aanvullende (praktische) informatie. Deelname is kosteloos. En heb je zelf ervaringen met onderwijs in palliatieve zorg die je wilt delen op 20 mei? Geef dat zeker door via info@pasemeco.nl.

Pasemeco werkt met en voor alle Nederlandse geneeskundefaculteiten aan de integratie van palliatieve zorg in het medisch onderwijs. Dit project wordt mogelijk gemaakt door ZonMw en is onderdeel van het programma Palliantie. Meer dan zorg. Meer weten? Kijk op www.pasemeco.nl

Wij vinden kennis belangrijk Draag bij aan de verbetering van dit platform en deel hier jouw kennis, tips en tools! Of geef je op voor de PZNL-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws op het gebied van palliatieve zorg.