Set Signalering en Besluitvorming vernieuwd en uitgebreid

Nieuwsbericht | 6 januari 2020

Goed signaleren draagt in belangrijke mate bij aan goede palliatieve zorg. De set Signalering biedt de zorgverlener hiervoor handvatten en is uitgebreid met een signaleringskaart en achtergrondinformatie over zingeving en spiritualiteit. Daarnaast zijn de signaleringskaarten en achtergrondinformatie van dyspneu, misselijkheid & braken, pijn en vermoeidheid in de set Signalering aangepast op basis van herziening van deze richtlijnen. Wil je hier meer over weten? Raadpleeg dan de informatie over deze methode op Palliaweb.

De digitale set Signalering in de palliatieve fase is kosteloos verkrijgbaar. De gedrukte set Signalering is tegen vergoeding te verkrijgen in de webshop van IKNL.

Set Besluitvorming palliatieve fase herzien

De Set Besluitvorming is tevens aangepast op basis van de hierboven genoemde herziene richtlijnen. Het gebruik van de methodiek zorgt ervoor dat zorgverleners doelgericht analyseren, dat er oog is voor alle dimensies en er tijdig wordt geanticipeerd op veranderingen. Er wordt daarbij nadrukkelijk rekening gehouden met de wensen van de patiënt en zijn levensverwachting.

Meer informatie over besluitvorming in de palliatieve fase vind je op onze projectpagina. Hier kun je ook de digitale set downloaden.

Bron: PZNL

Wij vinden kennis belangrijk Draag bij aan de verbetering van dit platform en deel hier jouw kennis, tips en tools! Of geef je op voor de PZNL-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws op het gebied van palliatieve zorg.