Laatst gewijzigd: 23 september 2019

Over Palliaweb

In oktober 2019 lanceerde PZNL Palliaweb. De ambitie van deze website is om hét platform te worden waar iedereen die in, aan of voor de palliatieve zorg werkt gemakkelijk bruikbare en actuele informatie kan vinden, die hem helpt zijn werk efficiënt, goed en wellicht beter uit te voeren. 

Op Palliaweb kun je je verdiepen in een onderwerp, kun je laten inspireren door een praktijkvoorbeeld. Je kunt er een passende opleiding of training vinden, maar ook bruikbaar trainingsmateriaal en een agenda.  Of je nu vrijwilliger, verpleegkundige, specialist, onderwijskundige of beleidsmaker bent, Palliaweb voorziet iedereen die in of voor palliatieve zorgverlening werkt van relevante en actuele informatie. 

Palliaweb is een initiatief van de coöperatie Palliatieve Zorg Nederland (PZNL). De site is nadrukkelijk geen corporate site van PZNL, maar een platform voor en door professionals in de palliatieve zorg. Verbinden van mensen, organisaties en informatie staat, aansluitend bij het gedachtegoed van PZNL, centraal. Alle informatie op de site is voorzien van een contactpersoon die je voor vragen of opmerkingen kunt mailen. 

Palliaweb moet groeien – voor, maar ook door de zorgverlener. Naast informatie tot je te nemen word je ook gestimuleerd om kennis, ervaringen en tools te delen en zo beschikbaar te stellen voor het veld. Heb je zelf specifieke kennis of informatie die anderen kan helpen bij de (organisatie van) zorg voor patiënten, gebruik dan de knoppen onderaan elke pagina om dat kenbaar te maken. 

Palliaweb wordt vanaf de lancering doorlopend doorontwikkeld met functionaliteit en informatie van PZNL en haar leden, maar (juist) ook van andere partijen. Daarmee communiceert de site in vorm en woord dat verbinding van mensen, organisaties, middelen en kennis hét middel is voor een goede en waar mogelijk betere palliatieve zorg. 

Wij vinden kennis belangrijk Draag bij aan de verbetering van dit platform en deel hier jouw kennis, tips en tools! Of geef je op voor de PZNL-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws op het gebied van palliatieve zorg.