Agenda

Filteren
Thema's
Zorgverleners
Zorgvragers
Opleidingsniveau
Zorgaanbod
Internationale Dag van de Palliatieve Zorg
Agenda10-10-2020
Elk jaar wordt op de tweede zaterdag in oktober de internationale dag van de palliatieve zorg gehouden. Dit jaar valt deze op 10 oktober. Op deze dag en in de maand oktober kan iedereen in heel Nederland deelnemen aan activiteiten om zo meer te weten te komen over palliatieve zorg. Deze worden vanuit de regionale netwerken palliatieve zorg georganiseerd.
Open Huis: Hospice Kajan, Hospice de Ster, C'est La Vie-Huis en Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg
Agenda17-10-2020t/m29-10-2020
In de Week van de Palliatieve Zorg kun je je oriënteren op de mogelijkheden van palliatieve zorg in Gooi en Vechtstreek. De hospices houden open huis, er is een theatervoorstelling en een boeklezing.
Nascholing Organisatie rond palliatieve zorg
Agenda03-11-2020
Palliatieve zorg kent vele dimensies: somatische, psychologische, sociale en existentiële/spirituele. Als huisarts willen we symptomen behandelen, lijden verminderen en kwaliteit van leven vergroten. Hoe kunnen we dit bereiken binnen beperkte tijd en omstandigheden?
Workshop CONTACT
Agenda05-11-2020
Het begeleiden van een patiënt/cliënt op weg naar de dood vraagt van de zorgprofessional een houding die is gericht op de mens áchter de patiënt/cliënt. Bij deze begeleiding komen vaak ethische en morele vragen aan de orde, die ten grondslag liggen aan moeilijke beslissingen.
Nationaal Congres Palliatieve Zorg
Agenda05-11-2020
Het Nationaal Congres Palliatieve Zorg brengt mensen en kennis en informatie samen. Voor iedereen die betrokken is bij palliatieve zorg.
Webinar Palliatieve zorg bij Corona
Agenda27-10-2020t/m12-11-2020
Interactieve webinars over palliatieve zorg bij Corona voor artsen / verpleegkundig specialisten en verpleegkundigen / verzorgenden.
Openbare les - Zorg om naasten
Agenda13-11-2020
Tijdens deze openbare les laat Erica Witkamp zien dat verbetering op het gebied van zorg en steun voor naasten nodig is en hoe ze daar in haar lectoraat aan bij zal dragen. Dit doet ze onder andere in gesprek met ervaringsdeskundigen en onderzoekers.
Consulentenscholing Palliatieve zorg Training consultatievaardigheden
Agenda30-11-2020
IKNL organiseert vier landelijke trainingen consultatievaardigheden. Tijdens deze trainingen leert de consulent het krachtenveld herkennen, waarin consultvrager, patiënt en naasten zich in de strijd tegen de ziekte bevinden. Met behulp van het explorerend gesprek leert de consulent de consultvraag te exploreren en een passend advies te formuleren.
Training Zelfzorg voor verpleegkundigen en verzorgenden
Agenda27-10-2020t/m05-01-2021
In deze training wordt ingegaan op wat wat het belang is van zelfzorg en wat goede zelfzorg is. Je doet kennis op over de effecten van acute en chronische stress op de hersenen, je krijgt inzichten in hoe je zorgt dat stress geen nadelige gevolgen heeft en je ontwikkelt vaardigheden die bijdragen aan jouw welzijn.
Cursus Palliatieve Zorg
Agenda12-11-2020t/m14-01-2021
De cursus (15 oktober 2020 t/m 14 januari 2021) bestaat uit zes modules over wat het werken in de palliatieve zorg voor jou betekent, over het herkennen van symptomen, dementie en palliatieve zorg, en spirituele zorg. Het ontdekken van hoe jezelf werkt, het delen van ervaringen en met elkaar kijken komen aan de orde bij de modules.
Cursus Palliatieve Zorg
Agenda19-01-2021t/m23-03-2021
De cursus bestaat uit zes modules over wat het werken in de palliatieve zorg voor jou betekent, over het herkennen van symptomen, dementie en palliatieve zorg, en spirituele zorg. Het ontdekken van hoe jezelf werkt, het delen van ervaringen en met elkaar kijken zijn aspecten die bij de modules aan de orde komen.
Cursus Teamontwikkeling
Agenda14-01-2021t/m25-03-2021
Binnen palliatieve zorg is het van belang als een eensgezind team rondom de cliënt en diens naasten te staan. De cursus Teamontwikkeling daagt je uit om als teamlid een stap te zetten in je persoonlijke en professionele ontwikkeling op het gebied van samenwerking, communicatie en reflectie.
Cursus Teamontwikkeling
Agenda08-04-2021t/m17-06-2021
Binnen palliatieve zorg is het van belang als een eensgezind team rondom de cliënt en diens naasten te staan. De cursus Teamontwikkeling daagt je uit om als teamlid een stap te zetten in je persoonlijke en professionele ontwikkeling op het gebied van samenwerking, communicatie en reflectie.
Wij vinden kennis belangrijk Draag bij aan de verbetering van dit platform en deel hier jouw kennis, tips en tools! Of geef je op voor de PZNL-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws op het gebied van palliatieve zorg.