Agenda

Filteren
Thema's
Zorgverleners
Zorgvragers
Opleidingsniveau
Zorgaanbod
Palliatieve zorg in tijden van corona (eerste van drie)
Agenda08-06-2020
Eerste van drie online bijeenkomsten (45 minuten elk) voor verpleegkundigen en verzorgenden over palliatieve zorg ten tijde van corona, georganiseerd door V&VN en PZNL. Deze gaat over proactieve zorgplanning en corona.
Palliatieve zorg in tijden van corona (tweede van drie)
Agenda15-06-2020
Tweede van drie online bijeenkomsten (45 minuten elk) voor verpleegkundigen en verzorgenden over palliatieve zorg ten tijde van corona, georganiseerd door V&VN en PZNL. Deze gaat over psychologische ondersteuning en corona.
Webinar The Future of Palliative Care During COVID-19 and Beyond
Agenda18-06-2020
Webinar waarin Dr. Diane Meier (geriater, specialist palliatieve zorg in de VS en gastspreker congres 'Van papier naar praktijk' van IKNL in 2018) de ontwikkelingen, uitdagingen en geleerde lessen van palliatieve zorg ten tijde van corona in de VS toelicht.
Palliatieve zorg in tijden van corona (derde van drie)
Agenda22-06-2020
Derde van drie online bijeenkomsten (45 minuten elk) voor verpleegkundigen en verzorgenden over palliatieve zorg ten tijde van corona, georganiseerd door V&VN en PZNL. Deze gaat over goed vormgeven van stervensfase en corona.
Scholing Palliatieve zorg en euthanasie
Agenda14-07-2020
Scholing over de symptomen van het naderend sterven, over doodsangst, over spirituele of religieuze opvattingen over de dood en over euthanasie en palliatieve sedatie.
Symposium HOOP: Hulp bij Onderwijs Over Palliatieve zorg
Agenda08-10-2020
De dokters van morgen leren vandaag hoe zij straks patiënten kunnen helpen die niet meer genezen. Maar hoe ziet onderwijs over palliatieve zorg er eigenlijk uit? Hoe integreer je het in het bestaande medisch onderwijs? En wat kunnen wij als zorg- en onderwijsprofessionals van elkaar leren?
World Research Congress Online of the EAPC
Agenda08-10-2020t/m09-10-2020
Het elfde World Research Congres of the European Association of Palliative Care wordt vanwege de uitbraak van COVID-19 (voor het eerst) online georganiseerd.
Internationale Dag van de Palliatieve Zorg
Agenda10-10-2020
Elk jaar wordt op de tweede zaterdag in oktober de internationale dag van de palliatieve zorg gehouden. Dit jaar valt deze op 10 oktober. Op deze dag kan iedereen in heel het land deelnemen aan activiteiten om zo meer te weten te komen over palliatieve zorg.
Consulentenscholing Palliatieve zorg Training consultatievaardigheden
Agenda15-10-2020
IKNL organiseert vier landelijke trainingen consultatievaardigheden. Tijdens deze trainingen leert de consulent het krachtenveld herkennen, waarin consultvrager, patiënt en naasten zich in de strijd tegen de ziekte bevinden. Met behulp van het explorerend gesprek leert de consulent de consultvraag te exploreren en een passend advies te formuleren.
Nascholing Organisatie rond palliatieve zorg
Agenda03-11-2020
Palliatieve zorg kent vele dimensies: somatische, psychologische, sociale en existentiële/spirituele. Als huisarts willen we symptomen behandelen, lijden verminderen en kwaliteit van leven vergroten. Hoe kunnen we dit bereiken binnen beperkte tijd en omstandigheden?
Workshop CONTACT
Agenda05-11-2020
Het begeleiden van een patiënt/cliënt op weg naar de dood vraagt van de zorgprofessional een houding die is gericht op de mens áchter de patiënt/cliënt. Bij deze begeleiding komen vaak ethische en morele vragen aan de orde, die ten grondslag liggen aan moeilijke beslissingen.
Nationaal Congres Palliatieve Zorg 4-6 november 2020
Agenda04-11-2020t/m06-11-2020
Het Nationaal Congres Palliatieve Zorg brengt mensen en kennis en informatie samen. Voor iedereen die betrokken is bij palliatieve zorg.
Consulentenscholing Palliatieve zorg Training consultatievaardigheden
Agenda30-11-2020
IKNL organiseert vier landelijke trainingen consultatievaardigheden. Tijdens deze trainingen leert de consulent het krachtenveld herkennen, waarin consultvrager, patiënt en naasten zich in de strijd tegen de ziekte bevinden. Met behulp van het explorerend gesprek leert de consulent de consultvraag te exploreren en een passend advies te formuleren.
Congres Palliatieve zorg aan ouderen
Agenda16-12-2020
Het congres 'Dilemma's in de palliatieve zorg' biedt handvatten als zorg in de laatste levensfase complex wordt.
Scholing palliatieve zorg: Intuïtie, wijsheid of wetenschap
Agenda12-05-2021
Tijdens lezingen, discussies en interactieve sessies zullen naast actuele thema‚Äôs ook meerdere onderzoeken de revue passeren. Daarbij willen we nadrukkelijk met elkaar in gesprek gaan en samen aan de hand van casuïstiek een vertaalslag maken naar onze dagelijkse praktijk.
Wij vinden kennis belangrijk Draag bij aan de verbetering van dit platform en deel hier jouw kennis, tips en tools! Of geef je op voor de PZNL-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws op het gebied van palliatieve zorg.